Reserach In Motion pred izazovima

Nakon gubitaka u prvom kvartalu, kompanija koja proizvodi BlackBerry uređaje predviđa gubitke i u drugom kvartalu ove fiskalne godine.

Podeli

Kanadska kompanija Research in Motion, proizvođač BlackBerry uređaja, angažovala je bankare kompanija J.P. Morgan Securities LLC i RBC Capital Markets, piše Rojters.

Oni bi trebalo da pomognu kompaniji da proceni svoju strategiju, a odluka je došla nakon više neuspešnih kvartala.

RIM trenutno želi da istraži moguće opcije, među kojima su i partnerstva sa drugim kompanijama i licenciranje softvera, ali prodaja kompanije, o čemu su se glasine pojavljivale više puta, za sada nije pomenuta, prenosi AP.

Iz kompanije je potvrđeno da će doći i do otpuštanja, a iako o konkretnom broju nije bilo reči, analitičari predviđaju smanjenje broja zaposlenih i do 30 posto.

Vrednost akcija kompanije pala je na 9,77 dolara, a pre četiri godine, njihova vrednost se kretala oko 140 dolara.

Vesti

SAD: Petina računara bez antivirusa

Istraživačka kompanija McAfee objavila je rezultate svog istraživanja upotrebe antivirusnog softvera koji pokazuju da 17 posto korisnika širom sveta nema nikakvu antivirusnu zaštitu na svojim računarima.

Vesti sreda 30.05. 16:59 Komentara: 13

Holandski parlament odbacio ACTA

Poslanici holandskog parlamenta izglasali su odluku protiv potpisivanja sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA), bez obzira na to kako će se izjasniti Evropski parlament u junu.

Vesti sreda 30.05. 11:36 Komentara: 2

Pobeda za YT pred francuskim sudom

Francuski TF1 podneo je tužbu protiv kompanije Google zbog toga što se na YouTubeu lako može doći do sadržaja zaštićenog autorskim pravila. Sud je odlučio da Google nije odgovoran.

Vesti sreda 30.05. 11:15 Komentara: 4
strana 1 od 69 idi na stranu