Reserach In Motion pred izazovima

Nakon gubitaka u prvom kvartalu, kompanija koja proizvodi BlackBerry uređaje predviđa gubitke i u drugom kvartalu ove fiskalne godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2012.

14:23

Default images

Kanadska kompanija Research in Motion, proizvođač BlackBerry uređaja, angažovala je bankare kompanija J.P. Morgan Securities LLC i RBC Capital Markets, piše Rojters.

Oni bi trebalo da pomognu kompaniji da proceni svoju strategiju, a odluka je došla nakon više neuspešnih kvartala.

RIM trenutno želi da istraži moguće opcije, među kojima su i partnerstva sa drugim kompanijama i licenciranje softvera, ali prodaja kompanije, o čemu su se glasine pojavljivale više puta, za sada nije pomenuta, prenosi AP.

Iz kompanije je potvrđeno da će doći i do otpuštanja, a iako o konkretnom broju nije bilo reči, analitičari predviđaju smanjenje broja zaposlenih i do 30 posto.

Vrednost akcija kompanije pala je na 9,77 dolara, a pre četiri godine, njihova vrednost se kretala oko 140 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: