IBM zabranio korišćenje Siri

Ako radite za IBM, možete na posao poneti svoj iPhone, ali vam je zabranjeno da koristite Siri.

Podeli

Razlog za to, saznaje Wired, je što sve podatke koje Siri dobije dolaze u Appleov data centar.

Iz IBM-a kažu da ih brine činjenica da pretrage i drugi podaci mogu biti čuvani negde, ali i napominju da su zbog prirode svog posla ekstremno konzervativni kada su ovakve stvari u pitanju.

Iz Apple ne kriju činjenicu da podaci dolaze do njih, u uslovima korišćenja piše da kada koristite Siri ili opciju Dictation stvari koje izgovorite budu snimljene i postate u Apple kako bi se konvertovale u tekst, ali nije jasno koliko dugo se ti podaci čuvaju, piše Wired.

Edvard Vrenbek, iz tima koji je razvijao originalnu Siri iPhonea aplikaciju, koja je kasnije prodata Appleu, kaže da misli da nema razloga za zabrinutost.

A u novoj reklami za ovu opciju najnovije generacije iPhonea, sa Siri priča glumac Džon Malkovič.

Vesti

SAD: Petina računara bez antivirusa

Istraživačka kompanija McAfee objavila je rezultate svog istraživanja upotrebe antivirusnog softvera koji pokazuju da 17 posto korisnika širom sveta nema nikakvu antivirusnu zaštitu na svojim računarima.

Vesti sreda 30.05. 16:59 Komentara: 13

Holandski parlament odbacio ACTA

Poslanici holandskog parlamenta izglasali su odluku protiv potpisivanja sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA), bez obzira na to kako će se izjasniti Evropski parlament u junu.

Vesti sreda 30.05. 11:36 Komentara: 2
strana 1 od 69 idi na stranu