Fejsbuk otvara "izlog" sa aplikacijama

Fejsbuk je najavio pokretanje "App Centra", koji bi tokom sleećih par nedelja trebalo da postane dostupan svima korisnicima interneta, kao i uređajima baziranim na iOS-u i Androidu. Među ponuđenim aplikacijama bće Draw Something, Pinterest, Spotify, Battle Pirates, Viddy, Bubble Witch Saga...

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Četvrtak, 10.05.2012.

11:00

Default images

Svaka od ponuđenih aplikacija imaće posebnu stranicu s važnim pojedinostima i upustvima za instalaciju, čiji će sadržaj mahom morati da kreiraju njihovi autori preko dela Developer Appa namenjenog App Centru. Prioritet će imati aplikacije prijavljene pre 18. maja.

APP Centar je osmišljen kako bi podstakao rast mobilnih aplikacija koje koriste Fejbuk, bez obzira na kojoj su platformi. Ali, očekuje se da će u praksi verovatno uglavnom služiti kao izlog: poželite li da instalirate neku aplikaciju, bićete (uglavnom) preusmereni na Appleov App Store ili Google Play.
U APP Center će biti uvrštene sve aplikacije koje se pridržavaju Fejbukovih pravila. Može da se dogodi da vaša aplikacija ne budu uvrštena ili izbačena posle nekog vremena. Kako bi odredili koje će aplikacije opstati, u Fejbuku će - osim što će paziti pridržavate li se njihovih smernica - koristiti mere poput rejtinga i stepena korisnosti. Programerima i vlasnicima aplikacija biće na raspolaganju novi alati za merenje rejtinga u sekciji Insights.

Dobro dizajnirane aplikacije koje ljudi rado koriste dobiće posebno mesto na naslovnoj strani "App Centra". Osim mogućnosti zarade putem prodaje unutar aplikacije, Facebook će ponuditi i mogućnost prodaje aplikacija u App Centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: