Da li koristite mobilni dok vozite?

Istraživačka kompanija Recombu objavila je rezultate svog ispitivanja koji pokazuju da 20% mladih vozača igra Angry Birds dok vozi automobil. Takođe, 30% ispitanika izjavilo je da za vreme vožnje koristi Facebook.

Tehnopolis

Izvor: Mikro

Nedelja, 29.04.2012.

10:59

Default images

Više od 40% učesnika izjavilo je da koristi svoj mobilni telefon u toku vožnje, i to bez uređaja za telefoniranje bez upotrebe ruku. Skoro polovina ispitanika šalje SMS poruke dok vozi (44%), dok 62% učesnika čita SMS poruke dok je za volanom.

Približno 16% muških učesnika istraživanja izjavilo je da su imali saobraćajnu nesreću kada su za vreme vožnje koristili mobilni telefon.

Iako je sve više aplikacija za mobilne telefone koje vozačima pružaju informacije vezane za upravljanje automobilom (podaci o skretanju, kočenju, brzini, ubrzanju itd), istraživači su došli do zaključka da to obilje informacija ustvari odvlači pažnju vozača od onoga što je njihov glavni zadatak – vožnje automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: