Otkriven procesor za Samsung Galaxy S III

Samsung je objavio da će se u njegovom narednom pametnom telefonu, za koji se pretpostavlja da će se zvati Galaxy S III, nalaziti četvorojezgarni procesor Exynos 4 Quad, čiji je radni takt podešen na 1,4 GHz.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

17:04

Default images

Procesor Exynos 4 Quad bi trebalo da olakša obavljanje zahtevnih zadataka kao što su 3D igre, obrada videa i aplikacije sa intenzivnim proračunavanjima.

Procesor ima video kodek koji će omogućiti snimanje i reprodukciju videa rezolucije 1080p.

Pored toga, procesor će omogućiti 20% manju potrošnju baterije, navodi se u Samsungovom saopštenju. Slično kao i kod višejezgarnih procesora u desktop i laptop računarima, i Exynos 4 Quad će moći da isključi neko od svojih jezgara u situacijama kad nije potrebna puna procesorska snaga.

Model Galaxy S II je imao dvojezgarni procesor, tako da ugradnja četvorojezgarnog procesora predstavlja jedno od očekivanih unapređenja kod modela Galaxy S III.

Očekuje se i da će telefon imati ekran dijagonale 11,7 cm (4,6 inča) i rezolucije 1280 x 720 piksela, kameru rezolucije 8 megapiksela i podršku za LTE mreže.

Novi Galaxy će biti predstavljen 3. maja u Londonu. Trenutna verzija, Galaxy S2, je najprodavaniji telefon sa Android platformom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: