Zarada Amazona iznad svih očekivanja

Finansijski rezultati Amazon.com Inc-a nadmašili su očekivanja i najvećih optimista sa Vol strita.

Podeli

Veliki troškovi najveće prodavnice na internetu počeli su da se otplaćuju zahvaljujući boljoj prodaji digitalnih proizvoda preko Kinde Fire tableta.

Bruto zarada u prvom kvartalu 2012. iznosila je 13,18 milijardi dolara, što je 34% više nego godinu dana ranije. Akcije Amazona skočile su za skoro 15% i povećale vrednost kompanije na preko 10 milijardi.

„Prošlo je dosta vremena od kad je Amazon nadmašio očekivanja analitičara”, kazao je Kolin Sebastijan iz Robert W. Baird & Co. „To podseća na Amazon od pre tri-četiri godine”.

Iako stručnjaci procenjuju da Kindle Fire, tablet koji je trebalo da bude konkrentan Appleovom iPadu, ne donosi profit kompaniji, on ima važnu ulogu jer pomaže Amazonu da lakše "iznese" promenu od fizičkih proizvoda - knjiga, DVD-ja, video igara i CD-a - do digitalnih verzija istih sadržaja.

Tokom prvog tromesečja 2012. devet od 10 najprodavanijih proizvoda na Amazon.com su bili digitalni, uključujući Kindle e-knjige, filmove, muziku i aplikacije.

„Jedna od najvećih briga je bila da li će Amazon biti konkuretan u toj tranziciji sa fizičkih na digitalne proizvode”, kazao je Ben Šahter, analitičar iz Macquarie. „Odlično im je išlo sa e-knjigama, ali izgleda da im sada ide dobro i u drugim oblastima”.

Vesti

Google Maps uveo 3D fotografije

Da li ste sanjali da posetite kuću Ane Frank u Amsterdamu ili Baziliku Sv. Marka u Veneciji? Sada možete da krenete na turneju obilaženja ovih lokacija - i mnogih drugih širom sveta - bez ulaska u avion.

Vesti ponedeljak 30.04. 15:01 Komentara: 7

Da li koristite mobilni dok vozite?

Istraživačka kompanija Recombu objavila je rezultate svog ispitivanja koji pokazuju da 20% mladih vozača igra Angry Birds dok vozi automobil. Takođe, 30% ispitanika izjavilo je da za vreme vožnje koristi Facebook.

Vesti nedelja 29.04. 10:59 Komentara: 31
strana 1 od 67 idi na stranu