Interpol uhapsio 25 pripadnika Anonymousa

Policija je uhapsila 25 hakera povezanih sa organizacijom Anonymous, a za koje sumnjaju da su povezani s napadima na sajtove u Španiji i Latinskoj Americi, javlja AFP.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

08:46

Default images

Operacija ' Skidanje maske' (Unmask) pokrenuta je nakon serije koordiniranih cyber napada koji su poticali iz Argentine, Čilea,Kolumbije i Španije - javljeno je iz Interpola.

U akciji je zaplenjeno 250 komada računarske opreme i mobilnih telefona, a racija je sprovedena na 40 lokacija u 15 zemalja.

Osumnjičenici su stari, kako javlja policija, od 17 do 40 godina.

Policija nije predočila jasne dokaze da je ova hakerska grupa zaista povezana sa Anonymousima.

Naime, španska policija ranije je objavila kako je u ovoj akciji uhapsila četvoro hakera koji su navodno povezani s Anonymousima.

Među uhapšenom četvorkom se nalazi i koordinator napada u Španiji i Latinskoj Americi, a identifikovan je samo pod nadimcima ' Thunder' i ' Pacotron'.

Četvorka je osumnjičena za napade na sajtove, ali i za objavu podataka o policajcima zaduženim za čuvanje kraljevske palate i premijera.

Za jednog od počinitelja je plaćena kaucija, jedan je maloletnik te je pušten, a dvojica su ostala u pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: