Ubuntu za Android

Unutar svakog dvojejezgarnog telefona nalazi se PC, koji pokušava da izbije na površinu, kažu iz Canonicala.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2012.

08:27

Default images

Kako bi mu pomogli da ugleda "svetlost dana", iz ove kompanije, koja stoji iza Ubuntu distribucije GNU/Linux operativnog sistema, omogućili su puno Ubuntu iskustvo na Android telefonu.

Sve što je potrebno je povezati telefon sa tastaturom i ekranom i imaćete priliku da radite na Ubuntuu. Ono što vam je potrebno da biste to učinili je najmanje telefon sa dvojezgrarnim procesorom na 1GHz i 512MB RAM-a, 2GB storidža, USB i HDMI port.

Na telefonu imate čisti Android, kažu iz Canonicala, to je "normalni Android telefon".

"Ali kada je uređaj povezan sa ekranom pokreće puni Ubuntu desktop. To je isti onaj desktop koji koriste miliona poslovnih i kućnih korisnika na svojim Ubuntu PC računarima koji sa sobom donosi stotite sertifikovanih aplikacija", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Svi podaci i servisi dele se između Ubuntu i Android okruženja, što znači da su vam kontakti, poruke i drugi podaci dostupni i na Ubuntu interfejsu.
Mark Šatelvort, osnivač Canonicala, kaže da je desktop zapravo ključna aplikacija za četvorojezgarne telefone u 2012. godini.

"Ubuntu za Android transformiše vaš telefonu produktivni desktop kad god vam to zatreba", rekao je on.

Ukoliko vam se ideja dopada, sve dodatne informacije možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: