Novosađanima servis za pozivanje taksija

Od prošle nedelje Novosađani mogu da koriste servis TaksiProksi, koji im omogućava da jednostavno pozovu taksi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

09:46

Default images

Radi se o besplatnom servisu, a pozivanje je moguće putem weba, SMS-a ili HTML5 aplikacije, a nakon što pozovu taksi, njihov poziv će biti preusmeren na više taksi-udruženja istovremeno.

Jedini trošak je u slučaju da se taksi poziva SMS-om je standardna cena poruke, a iz ovog tima poručuju da vam se više neće desiti da nema slobodnog vozila, jer je više taksi službi objedinjeno u jedan sistem.

Projekat TaxiProxy prvi put je predstavljen kao studentski projekat na takmičenju Imagine Cup, 2009. godine, a kompletno je zasnova na Microsoftovoj Windows Azure platformi.

U planu je proširenje ove usluge i na druge gradove u Srbiji (Beograd, Subotica i Niš). Dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: