Ivy Bridge procesori početkom aprila

Tajvanski DigiTimes objavio je da će Intel početkom aprila predstaviti svoju novu generaciju procesora, poznate pod radnim imenom Ivy Bridge.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

16:35

Default images

Prema najavama iz Intela, procesori Ivy Bridge za desktop i prenosive računare trebalo bi da poboljšaju performanse računara za 40%, u odnosu na računare sa aktuelnim procesorima Sandy Bridge.

Procesori Ivy Bridge se izrađuju 22-nanometarskim tehnološkim procesom, što doprinosi da budu za 30% manji u odnosu na aktuelne procesore izrađene 32-nanometarskim procesom.

Pprocesori Ivy Bridge biće štedljiviji u odnosu na aktuelne procesore, što znači duže vreme trajanja baterije prenosivih računara, a višak prostora poslužiće za integraciju grafičkog procesora. Takođe, procesori Ivy Bridge podržavaće tehnologije DirectX 11 i Thunderbolt, kao i standard za povezivanje USB 3.0.

Prema navodima DigiTimesa, prvi procesori Ivy Bridge biće četvorojezgarni modeli namenjeni desktop računarima – Core i7-3370 i Core i5-3570, 3550 i 3450.

Budući da su procesori Ivy Bridge kompatibilni sa starijim matičnim pločama na koje se smeštaju procesori Sandy Bridge, korisnici desktop računara će lako moći da nadograde svoje sisteme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: