Android ubedljivo dominira

Rezultati istraživanja koje je sproveo comScore pokazuju da je u tromesečnom periodu zaključno sa novembrom 2011., pokazuju da je Samsung najveći proizvođač, a Android najpopularnija platforma.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

10:25

Default images

Samsung je zauzeo prvo mesto sa 25,6 posto tržišta, dok je na drugom mestu LG sa 20,5 post, treća Motorola (13,7 procenata), a četvrti Apple sa 11,2 posto tržišta mobilnih telefona (smartfona i običnih mobilnih uređaja).

Iako na drugom i trećem mestu, LG i Motorola beleže pad tržišnog udela u odnosu na prethodni period, kao i kompanija RIM, dok se Apple i Samsung mogu pohvaliti rastom.

Što se smartfona tiče, odnosno platformi koje ih pokreću, Android nema premca.

Sa 46,9 posto dominira ovim tržištem, na kojem Appleov iOS ima 28,7 posto, a platforma Research in Motiona zauzela je 16,6 procenata. Mobilne platforme koje dolaze iz Microsofta zauzele su u ovom periodu 5,2 posto, a Symbian svega 1,5.

Android i iOS su jedine platforme koje su zabeležile rast u odnosu na prethodno tromesečje, i to od 3,1 odnosno 1,4 posto.

Istraživanje je sprovedeno u Americi, na uzorku od preko 30.000 mobilnih pretplatnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: