Sa Google Mapsom u šoping

Verzija aplikacije Google Maps za Android 6.0 imaće mape lokacija u zatvorenom prostoru.

Tehnopolis

Izvor: T-Portal

Sreda, 30.11.2011.

17:01

Default images

Korisnici u SAD-u i Japanu moći će da zavire u prodavnice (recimo Macy's ili Ikeu), šoping centre i aerodrome, kako bi videli gde se šta nalazi i šta bi im moglo biti zanimljivo, piše eWeek.

Google Maps će zumirati zgrade u kojima je mapa lokacija u zatvorenom prostoru dostupna. Približna lokacija korisnika (plus-minus nekoliko metara) biće na mapi označena plavom tačkicom.

Aplikacija će takođe koristiti mogućnosti otkrivanja lokacije koje pružaju telefoni pogonjeni Androidom, a koje se oslanjaju na GPS i WiFi hotspotove kako bi utvrdili poziciju korisnika u zgradama s više spratova.

To će biti korisno za, recimo, brzo pronalaženje prodavnice u velikim šoping centrima ili odgovarajućeg izlaza na aerodromu. No, pre toga će morati da reši problem - kako dobiti dozvolu za mapiranje zatvorenih prostora i njihov javni prikaz online.

Google je pozvao kompanije da se priključe tako što će poslati mape svojih poslovnih prostorija. Naravno, pokušaće iz toga da izvuče maksimum novca za mobilno oglašavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: