Uskoro premijera Nokia Windows telefonâ

Nokia će svoje prve Windows telefone predstaviti svetu na događaju Nokia World koji će se održati u Londonu 26. i 27. oktobra.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2011.

11:42

Default images

Ovo je izjavio Endi Liz, predsednik odseka Windows Phone pri Microsoftu, na AsiaD konferenciji u Hong Kongu.

Osim što sad znamo i tačan datum premijere, znamo i da Nokia planira da predstavi više od jednotg uređaja, pošto je Liz u svojoj izjavi upotrebio množinu (Nokia phones).

On je još kazao da će telefoni imati „drugačiji hardver i softver”, drugim rečima nećemo videti Windows Phone Mango samo u novom pakovanju. Svi telefoni iz prve serije Windows 7 smartfona imali su slični hardver, prema Microsoftovim specifikacijama.

Nokia je nedavno znatno smanjila broj zaposlenih, što je bila posledica loše prodaje smartfona. Kompanija jednostavno ne sme sebi da dozvoli novi rizik da Windows Phone prođe slabo na tržištu pa IT javnost sa velikim nestrpljenjem iščekuje 26. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: