Meg Vitmen, nova direktorka HP-a

Koliko juče se nagađalo, a danas je zvanično. Meg Vitmen je novi HP CEO.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

09:04

Default images

Svega 11 meseci nakon dolaska na ovo mesto, Leo Apoteker je otpušten, a žena koja je provela dugo godina na čelu kompanije eBay, sada se nalazi na čelu jednog od najvećih proizvođača računara.

Agencija AP prenela je saopštenje jednog od članova borda direktora ove kompanije.

"Borg je objektivno razmatrao da li je on pravi čovek za vođenje ovog posla, i došli smo do zaključka da nije. Izabrali smo nekoga ko je odličan rukovodilac, ko je vodio svoj posao godinama i ima pozamašno iskustvo kao rukovodilac. Ne mogu da se setim bilo koga pre Meg koga bih izabrao za izvršnog direktora ove kompanije".

Od kada je Mark Hurd otpušten, avgusta prošle godine, a Leo Apoteker došao na njegovu poziciju, tržišna vrednost kompanije pala je za 60 milijardi dolara.

Vitmen je već poslala svoj prvi mail zaposlenima, kao novi CEO, koji možete u celini pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: