Otpuštena direktorka kompanije Yahoo

Predsedavajući Upravnog odbora kompanije Yahoo, Roj Bostok, putem telefona otpustio je izvršnu direktorku ove kompanije, Kerol Barc.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

09:52

Default images

Njeno mesto privremeno će zauzeti Tim Mors, čovek koji je bio zadužen za finansije u Yahoou.

Barcova je na mesto izvršnog direktora kompanije došla 2009. godine, nakon što je odbijena ponuda Microsofta o preuzimanju ove kompanije za iznos od 44,6 milijardi dolara. Sadašnja vrednost kompanije procenjuje se na 16 milijardi.

Ona je bila na čelu kompanije i kada je potpisan desetogodišnji sporazum sa Microsoftom, po kome je ova kompanija dobila licencu za korišćenje ključnih pretraživačkih tehnologija Yahooa i mogućnost da ih integriše u Bing, a koji se nije pokazao naročito uspešnim.

Nakon što je dobila otkaz, Barc je poslala mail zaposlenima u kojem je rekla na koji način je otpuštena i poželela sve najbolje ljudima sa kojima je sarađivala.

Bostok je, sa druge strane, u saopštenju o njenom odlasku iz firme rekao da kompanija trenutno istražuje mogućnosti koje bi Yahoo vratile na put razvoja i inovacija, što su mnogi protumačili kao eufemizam za prodaju kompanije.

Samo nekoliko sati nakon što je vest o otkazu dospela u javnost, akcije Yahooa skočile su za oko šest posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: