Manji Amazon tablet u oktobru, veći 2012.

Isporuka manje verzije Amazon tableta trebalo bi da krene u oktobru, dok se model većih dimenzija može očekivati početkom sledeće godine, prenosi portal DigiTimes.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

15:33

Default images

Pozivajući se na svoje izvore pri proizvođačima, DigiTimes piše da će 10,1 inčni uređaj proizvesti kompanija Foxconn te da bi se on mogao pojaviti početkom 2012. godine, dok će za izradu 7-inčnog tableta biti zadužena kompanija Quanta Computer.

Ranije vesti o tabletima iz Amazona govore o uređajima naziva Coyote i Hollywood.

Analitička kompanija Forrester predviđa da bi Amazon, ukoliko se uređaj pojavi u oktobru i ostvare se ranije predviđanja o stotinak dolara nižoj ceni od iPada 2, mogao prodati između 3 i 5 miliona primeraka do kraj godine.

"Spremnost Amazona da prodaje hardver sa gubitkom udružena sa snagom njegovog brenda, sadržajem, cloud infrastrukturom i poslovne resurse čini ga jedinim verodostojnim konkurentom iPadu", navodi Sara Rotman, analitičarka pomenute kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: