Šmit: Ima mesta za još društvenih mreža

Doskorašnji izvršni direktor kompanije Google, Erik Šmit, komentarišući ulazak ove kompanije na tržište društvenih mreža, rekao je da ima mesta za više njih, prenosi Rojters.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 08.07.2011.

09:25

Default images

On je rekao i da je suviše rano da se kaže da li će Google Plus biti uspešan ili ne, ali da zainteresovanost korisnika u početnoj fazi, može biti dobar pokazatelj.

Osim što misli da i nakon ulaska Googlea na polje društvenih mreža ima mesta za nove igrače, on je rekao da bi želeo bolju integraciju sa mrežama koje postoje, najpre Facebookom i Twitterom.

Sa Facebookom je pregovarano o tome da Google + korisnici mogu da uvezu svoje kontakte sa Facebooka, ali dogovor nije postignut, rekao je Šmit, a neuspešni su bili i pregovori sa Twitterom, pa tako Google više nema pun pristup feedovima sa Twittera koji su se prikazivali u Google Realtime pretrazi, koji je imao od 2009. godine do pre nekoliko dana.

Sa druge strane čelni čovek Facebooka, Mark Zakerberg, na nedavnom predstavljanju novih opcija Facebook chata, nije bio toliko otvoren prema konkurentima, a rekao je i da će kompanije koje rade jednu stvar u njoj uvek biti bolje od onih koje se bave mnogim stvarima, što su mnmogi shvatili kao komentar na račun Googlea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: