Google smenjen, Apple najvredniji

Google se više ne nalazi na prvom mestu liste najvrednijih brendova, a to je mesto ustupio jednom od najvećih konkurenata, kompaniji Apple.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

13:38

Default images

Google, koji se na ovom mestu liste najvrednijih brendova na svetu nalazio četiri godine, sada je drugi, a njegova vrednost se procenjuje na 111 milijardi dolara. Zahvaljujući velikom uspehu iPada, Apple je uspeo da poraste sa 83 na 153 milijarde dolara i tako zauzme prvo mesto.

Facebook se, sa rastom od 246 posto, po prvi put našao na ovoj listi, ali zauzima tek 35. mesto. U prvih deset, nalaze se još četiri IT kompanije - IBM, Microsoft, AT&T i China Mobile.

Pored njih, na BrandZ Top 100 listi, između ostalih, nalaze se i HP, Oracle, Intel, Siemens i Nokia, koja je zabeležila najveći pad, od 28 posto.

Smena na prvoj poziciji naročito je zanimljiva, navodi se u saopštenju, zbog različitih poslovnih strategija ovih kompanija - otvorenosti sa jedne i prilično zatvorenog sistema sa druge strane.

Izveštaj u celini možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: