Ko je najveći PC proizvođač?

Tržište PC računara je u prvom kvartalu ove godine poraslo za 7 posto, u odnosu na isti period prethodne, objavila je istraživačka kompanija Canalys.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.04.2011.

12:24

Default images

Prvih pet mesta na listi najvećih proizvođača računara zauzimaju HP, Acer, Dell, Apple i Lenovo. Ovih pet proizvođača zauzimaju skoro 60 posto tržišta, a najbolje pozicionirani među njima, kompanija HP, zadužena je za 16,6 posto svih isporučenih računara u prvom kvartalu.

Kako je ovo istraživanje obuhvatilo sve računare (dekstop, notebook, netbook i tablete), Apple se, sa svojih 74 posto na tržištu tableta našao među prvih pet. Canalys izveštava i da je u svetu isporučeno 6,4 miliona tablet uređaja u prvom kvartalu ove godine.

Ipak, iako se nalaze i dalje na prva dva mesta, HP i Acer zabeleži su pad u odnosu na prethodnu godinu, a analitičari smatraju da za to može biti kriva činjenica da se nisu fokusirali na tablete kao ključni deo svoje poslovne strategije.

Sa druge strane, Apple to jeste učinio i beleži rast od čak 187,9 posto u odnosu na prvi kvartal 2010. godine.
U tabeli na slici iznad možete videti detaljne cifre vezano za isporuku računara u prvom kvartalu 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: