Apple: Samsung ukrao naš dizajn

Nokia je tužila Apple, Microsoft tuži Google, Apple je tužio HTC... imajući u vidu ovakvu istoriju, nova tužba Applea protiv kompanije Samsung nije preveliko iznenađenje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

10:04

Default images

U tužbi podnetoj sudu u Kaliforniji, otkucanoj na 38 strana, navodi se - "umesto da gradi svoj stil, Samsung kopira naš". Na udaru su sledeći proizvodi: Galaxy S 4G, Epic 4G, Nexus S i Galaxy Tab.

Iz kompanije Apple kažu da kada vidite da neko koristi Samsung Galaxy telefon u javnosti, sudeći prema dizajnu moguće je da ćete se dvoumiti da li je to iPhone ili Samsung.

"Nije slučajnost to što najnoviji Samsung proizvodi liče na iPhone i iPad, od oblika do korisničkog interfejsa, čak i pakovanja. Ovaka vrsta javnog kopiranja je pogrešna, i mi moramo da štitimo intelektualno vlasništvo kompanije Apple onda kada nam druge kompanije kradu ideje".

Tužba je potkrepljena i fotografijama na kojima se mogu videti Apple patenti i izgled Samsung uređaja.

U međuvremenu stigao je komentar Samunga. Jedan od rukovodilaca ove kompanije rekao je da iako sarađuju sa Appleom, i ova kompanija je jedan od najvećih kupaca Samsungovih poluprovodnika i ekrana, ali da nemaju drugog izbora osim da snažno odgovore ovog puta.

"Samsung će na ovu tužbu podnetu protiv nas odgovoriti odgovarajućim zakonskim sredstvima u cilju zaštite svog intelektualnog vlasništva".

Tužba na čijoj su meti proizvodi iz Samsung Galaxy linije dolazi u momentu kada se očekuje izlazak novog uređaja, Samsung Galaxy S2 telefona, tokom sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: