Leri Pejdž, novi Google CEO

Kako je i najavljeno u januaru, kada je javnost upoznata sa odlukom da Erik Šmit više neće biti izvršni direktor Googlea, danas, 4. aprila, tu poziciju je preuzeo jedan od osnivača - Leri Pejdž.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2011.

15:42

Default images

Pejdž, koji je zajedno sa Sergejem Brinom osnovao Google, bio je prvi izvršni direktor ove kompanije, do 2001. godine, kada je na to mesto došao Erik Šmit.

Zvanični razlozi Šmitovog napuštanja ove pozicije nakon decenije provedene na njoj su "pojednostavljivanje strukture menadžmenta i ubrzanje procesa donošenja odluka". Šmit, međutim, nije napustio kompaniju, već se posvetio drugim poslovima, između ostalog zadržaće poziciju u Upravnom odboru i zaduženog za komunikacije sa medijima.

Ono o čemu se danas u medijima najviše spekuliše je hoće li povučeni Pejdž, poznat kao vrlo rezervisan pri kontaktima sa medijima, promeniti svoje ponašanje, i da li je, kako je to Šmit rekao kada je najavio svoj odlazak, "spreman da vodi".

Pojedini mediji čak pišu da će najveći izazov Pejdžu na novoj-staroj poziciji biti učestalija interakcija sa drugim ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: