"Tableti su prolazna moda"

Tableti na Windowsu 8, posebno optimizovanom za ove uređaje, neće se pojaviti pre 2012. godine. Do tada, vrlo je izvesno da ćemo videti i treće generacije tablet uređaja na drugim platformama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

15:55

Default images

Ukoliko ste se pitali zbog čega Microsoft ne požuri sa svojim softverom, pre nego što iOS i Android tableti zauzmu najveći deo tržišta, odgovor možda možete pronaći u izjavi Krega Mandija, zaduženog za istraživanje i strategiju u Microsoftu, koji tablete vidi kao "prolaznu modu".

U izjavi koju je preneo ITWire, Mandi kaže da postoji značajna razlika između mobilnog i prenosivog.

"Mobilno je ono što koristite kada ste u pokretu, a prenosivo, ono što nosite sa sobom i onda koristite. Vi danas vidite tablete koji su negde između, i iskreno, ja ne znam hoće li taj prostor opstati", rekao je on.

On je dodao i da su tableti namenjeni pre svega konzumaciji, a ne stvaranju sadržaja, i da nije sigurna hoće li takva kategorija proizvoda nastaviti da postoji.

Inače, Microsoft je danas jedna od glavnih tema svih IT medija, zbog tužbe koju je podneo Evropskoj komisiji, u kojoj optužuje Google za nelojalnu konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: