Dobitnik Google mreže - Kanzas Siti

Google je pre više od godinu dana objavio da će u nekoliko gradova u Americi besplatno izgraditi optičku mrežu, koja bi njihovim stanovnicima omogućila internet brzine jednog gigabita po sekundi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

08:58

Default images

Gradovi, odnosno njihovi gradonačelnici, nalazili su razne načine da privuku Google sebi, a neki od njih su i privremeno promenili ime, pa je tako grad Topeka postao Google Kanzas.

Ipak, Topeka nije imala sreće, a Kanzas Siti je prvi grad u kom će Google postaviti svoju mrežu. Očekuje se da ona počne da funkcioniše 2012. godine.

"Nadamo se a ćemo ovakvu uslugu pružiti i stanovnicima obližnjih gradova i drugim tržištima. Ovo je samo početak... odavde krećemo", rekao je jedan od potpredsednika kompanije Google, Milo Medin.

Na konkurs se prijavilo oko 1.100 gradova, a iz Googlea kažu da im je pri izboru grada cilj bio da nađu lokaciju gde mogu biti efikasni, ali i gde će ostvariti znatan uticaj na zajednicu i razviti dobre odnose sa lokalnim vlastima i društvenim organizacija. I to su pronašli u Kanzas Sitiju.

Iako su servisi koje Google nudi mahom besplatni, internet neće biti, a iz ove kompanije su rekli da će biti konkurentni po cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: