Motorola se deli na dve kompanije

Od utorka, 4. januara, Motorola je zvanično prestala da postoji kao jedan entitet, podelivši se na Motorola Mobility Holding Inc. i Motorola Solutions Inc.

Izvor: Benchmark, AP

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2011.

13:12

Default images

Očekivano, Motorola Mobility će se baviti isključivo mobilnim uređajima, dok je Motorola Solutions naslednik osnovne kompanije i pokrivaće ostale oblasti delovanja.

Mobility deo dobija i novi, crveni logo.

Deoničari od 4. januara više ne mogu trgovati starim Motorola akcijama, a vlasnici akcija će po određenom planu i odnosu dobiti u zamenu Mobility i Solutions akcije u odgovarajućoj protivvrednosti.

Motorola je osnovana pre 82 godine i bila je pionir u industriji potrošačke elektronike; dala nam je prve radio aparate za kola, TV prijemnike, mobilne telefone, čak i prvi prenos sa Meseca.

"Ova podela će dovesti do inovativnijeg dizajna, više vremena za proučavanje tržišta i veću sposobnost ne samo da se profitira na trendovima već i da se stvaraju novi", kaže analitičar "Gartnera" Majkl Gartenberg.

Den Maloni, predsednik Motorola Mobility takođe smatra da manja kompanija, koja će biti fokusirana na nekoliko stvari, može da podstakne svoje zaposlene da budu kreativniji. "U velikoj Motoroli zaposlenima je često bilo teško da shvate kako će njihov rad da ima direktni uticaj na finansijsku situaciju, jer je to bilo ogromno preduzeće sa previše sektora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: