Promena operatora neće spustiti cene

Promena operatera uz zadržavanje postojećeg broja usluga je koja je najavljena za drugu polovinu marta sledeće godine. Ona, međutim, neće dovesti do pada cena, kaže ministarka Jasna Matić.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

15:21

Default images

Ipak, odnos prema korisniku i usluge koje se nude će se, prema njenom mišljenju, promeniti, prenosi Tanjug. Ona je rekla i da je činjenica da u Srbiji to nije moguće velika prepreka funkcionisanja konkurencije, ali i da je ta mogućnost predviđena u svakoj zemlji EU.

Akcionim planom, koji je sastavni deo Strategije telekomunikacija, bilo je predviđeno da usluga prenosivosti brojeva bude dostupna od 1. januara 2011.godine, podsetila je Matić na konferenciji za novinare.

Direktor Ratela, Milan Janković, rekao je da je u toku postupak potpisivanja ugovora sa isporučiocem centralne baze prenetih brojeva, ali nije mogao da precizira o kojoj firmi se radi.

"Očekujemo da će do kraja godine biti postavljni prvi elementi mreže, i da će potom ta usluga biti testirana sa operatorima, kako bi se i oni prilagodili funkcionisanju takve centralne baze'', objasnio je Janković i dodao da brigu o funkcionisanju baze preuzima firma koja je isporučila tu uslugu.

On se složio da do smanjenja cena neće doći, jer su, prema njegovim rečima, one najniže u Evropi.

Ne zaboravite da Tehnopolis možete pratiti i na Twitteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: