Sharp tablet Galapagos

Kompanija Sharp objavila je će njihov tablet računar Galapagos početi da se prodaje 10. decembra, ali samo u Japanu, dok se planovi za ostatak sveta tek razmatraju.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

14:25

Default images

U ponudi će biti dva modela: jedan sa ekranom od 14 cm (5,5, inča) a drugi sa skoro duplo većim – 27,5 cm (10,8 inča), a koštaće 475 odnosno 650 dolara, oko 40 i 55 hiljada jena, saopštila je ova kompanija iz Osake na konferenciji za medije u Tokiju.

Rezolucija ekrana većeg modela je 1366 x 800 a manjeg 1024 x 600, a što se tiče težine prvi je sa svojih 765 grama preko tri puta teži od drugog – 220 g.

Reklo bi se da su Galapagos tableti na pola puta između namenskih čitača e-knjiga kao što je Amazonov Kindle i tablet računara kao što je iPad kompanije Apple, jer su namenjene samo čitanju elektronskih knjiga, novina i magazina, uprkos tome što koriste operativni sistem Android i imaju kolor LCD ekrane, a izgledom podsećaju na Appleov iPad i Samsungov Galaxy Tab.

Korisnici nemaju slobodu da na njih učitavaju i instaliraju softver po sopstvenom izboru

Model s većim ekranom po ceni je negde na sredini između Wi-Fi iPada sa 16 GB i 32 GB ali je znatno skuplji od Amazovonog Kindlea koji u Japanu košta 32 hiljade jena. S druge strane, manja verzija je skuplja od svakog Kindlea i Sonijevog Readera.

Međutim, Galapagos bi mogao imati prednost u ponuđenom sadržaju. Sharp je sklopio ugovor sa nekoliko vodećih izdavača u Japanu da bi odmah omogućio pristup do 20.000 lokalnih novina, magazina i knjiga, a ponudu će uskoro dopuniti i audio i video sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: