Microsoft TV u pripremi ?

AppleTV možda nije najuspešniji proizvod ove kompanije, ali je daleko od nečega što se ne prodaje dobro. Konkurencija je sve veća, a od skoro tu je i Google TV.

Izvor: Benchmark

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

10:13

Default images

Streaming TV su servisi budućnosti i toga je svestan i Microsoft, pa su se pojavile glasine o Microsoft TV servisu. Agencija Rojters javlja da je Redmond trenutno u fazi licenciranja sa nekoliko TV mreža oko prava za strimovanje njihovih emisija putem (pretpostavlja se) Xbox 360 konzola i Windows Phone 7 mobilnih uređaja (uključujući i WP7 tablet uređaje).

Rojtersov izvor takođe navodi da servis neće biti dostupan još bar godinu dana, ali i da Microsoft planira da direktno prodaje individualne visokobudžetne kanale kakvi su HBO, Showtime i ESPN.

Iako će možda kasno stići na tržište, Microsoft ima dobre pozicije da brzo popularizuje svoj servis. Kao što je poznato, broj prodatih Xbox 360 konzola je nadmašio broj prodatih Nintendo Wii i Sony PlayStation 3 konzola i to već pet meseci za redom.

Kinect za Xbox 360 se već prodao u preko dva miliona jedinica, a Xbox Live ima 23 miliona pretplatnika. Xbox 360 je možda malo bučniji od Apple TV uređaja, ali ga ima u znatno više domova širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: