Predstavljen iPad

Nakon dužeg iščekivanja i mnogih nagađanja o tome koji je to uređaj koji će Apple predstaviti na današnjoj konferenciji, ali i kakve su njegove karakteristike, zvanično je predstavljen prvi tablet računar ove kompanije - iPad.

Izvor: Engadget

Podeli

Sa nešto više od centrimentra debljine, 0,7 kg težine, i 9,7 inčnim touchscreenom, iPad dolazi u veličini od 16, 32 i 64GB. Poseduje zvučnik, mikrofon, bluetooth, Wifi, akcelerator i kompas. Baterija traje deset sati, odnosno mesec dana na standby-u. Podržava, kao što se i očekivalo, aplikacije za iPhone, na čiji interfejs dosta podseća interfejs novog iPada. Pored toga, aplikacije koje se isporučuju sa ovim uređanjem mnogo su više nalik onima koji se nalaze na Mac računarima.

Kako iz ove kompanije navode, ima mesta za treću vrstu, između smartphone uređaja i laptop računara, a iPad bi trebalo upravo da se smesti između te dve kategorije, s tim što će za pojedine namene, kao što su email, gledanje digitalnih fotografija, čitanje elektronskih knjiga, biti bolji od jedne i druge.

Steve Jobs, CEO kompanije Apple, rekao je da tablet izgleda baš onako kako se nagađalo da će izgledati, sa touchscreeen tastaturom, kao stvorenom za kucanje.

Cene se kreću od 499 dolara za 16GB model, 599 za 32GB, do 699 dolara za model od 64GB.

strana 1 od 48 idi na stranu