Intel povukao firmver za SSD diskove

Intel je zbog pritužbi korisnika povukao nadograđenu verziju sistemskog upravljačkog softvera (firmware) koju je objavio u ponedeljak i namenio diskovima X25-M zasnovanim na fleš memoriji.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

16:43

Default images

Intel je u ponedeljak objavio softverski paket nazvan SSD Toolbox koji prati i upravlja performansama SSD diskova X25-M na sistemima koji pokreću Microsoftov operativni sistem Windows 7. Paket je obuhvatao nadogradnju upravljačkog softvera i program koji se zvao SSD Optimizer sa dijagnostičkim alatima koji su trebali da obezbede visoke performanse.

Intel nije saopštio kada će objaviti novu, ispravljenu verziju firmvera. Takođe, predstavnici kompanije su odbili da komentarišu probleme koje bi korisnici mogli imati, međutim na Intelovom internet forumu se mogu pročitati komentari korisnika u kojima se navodi da je firmver doveo do problema u funkcionisanju diska i onemogućio korišćenje operativnog sistema. Sa druge strane, izvestan broj korisnika uspešno je instalirao novi upravljački program na računare koji pokreću Windows 7.

Ovo nije prvi put da Intel ima problema sa firmverom za SSD diskove X25-M koji se izrađuju 34-nanometarskim proizvodnim postupkom. Kompanija je u avgustu povukla firmver posle problema sa lozinkom koja je u potpunosti onesposobljavala diskove. Posle otklanjanja problema firmver je ponovo objavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: