Erik Šmit: Android je bezbedniji od iOS-a

Izvršni direktor Googlea, Erik Šmit, izjavio je da veruje da je mobilna platforma njegove kompanije bezbednija od Appleovog iOS-a.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Utorak, 08.10.2013.

20:50

Default images

Tokom svog govora na Gartner Symposium/ITxpou, nakon pitanja analitičara kompanije Gartner, Dejvida Vilisa u vezi sa bezbednošću Androida, uz zapažanje da je primetio da mnogi smatraju da Android nije bezbedan, Šmit je bio brz na odgovoru tvrdeći da su potrebne ozbiljne komparativne analize kako bi se u potpunosti procenila bezbendnost OS-a.

“Nije siguran? Sigurniji je nego iPhone“, izjavio je takođe Šmit tom prilikom, sudeći po sajtu ZDNet.

Ovaj komentar nije dobro prošao kod korisnika iOS-a i ponovo je u prvi plan izbacio bezbednost smartfona.

Šmitov komentar takođe nije baš u skladu se nedavno objavljenim podacima u vezi sa mobilnom bezbednošću.

FBI je u avgustu predstavio izveštaj u vezi sa malicioznim programima za mobilne uređaje u kom stoji da je 79 odsto mobilnih pretnji usmereno ka korisnicima Androida, 19 odsto je usmereno ka korisnicima Symbiana, dok Appleov iOS napada samo 1 odsto.

Nakon ovog izveštaja, Juniper Networks objavio je svoj izveštaj u kom se tvrdi da je od marta 2012. godine do marta 2013. godine broj ovakvih pretnji porastao za 614 odsto, kao i da 92 odsto svih malicioznih programa targetira Android.

Međutim, u izveštaju je pomenuta i jedna ključna tačka, 77 odsto svih pretnji može se izbeći skidanjem najnovije verzije Googleovog operativnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: