Napreduje proces prenosa broja mobilnog

Kada je u prvoj polovini februara najavljeno da će uskoro biti omogućen prenos broja mobilnog telefona, mnogi su vest dočekali sa rezervom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.03.2011.

13:39

Default images

Tada je iz Republičke agencije za telekomunikacije rečeno da bi ova agencija trebalo da početkom marta bude sprema da započne proces prenosa.

Iz ove agencije danas stižu informacije da je izvršena primopredaja sistema centralne baze prenetih brojeva između RATEL-a i kompanije Asseco. U saopštenju se navodi i da je nabavljena, instalirana i puštena u rad računarska i komunikaciona oprema, kao i da su obavljena interna testiranja sistema centralne baze prenetih broja, koja su bila uspešna.

Ono što sada sledi je testiranje centralne baze i aplikacija od strane operatora.

Pravilnik o prenosivosti brojeva u javnim mobilnim telekomunikacionim mtežama stupio je na snagu 1. januara ove godine, a iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo rečeno je će uvođenje ove usluge znatno promeniti ponašanje operatera, povećati zaštitu prava i poboljšati odnos prema korisniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: