Slaba prodaja Nexus One telefona

Analitičari kažu da prodaja Nexus One uređaja ide ispod očekivanja. Prema podacima koje objavljuje Flurry Inc. Google je uspeo da proda svega 80 hiljada primeraka u prvih mesec dana.

Izvor: BenchIT

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

17:30

Default images

Poređenja radi, Apple je u istom periodu prodao preko 600 hiljada telefona, i to uz velike probleme da se zadovolji potražnja. Kako se navodi, dosta "zasluga" za ovu situaciju ima podrška, koja je isključivo web-orijentisana, a osim toga postojali su i određeni problemi sa moultitouch sistemom, kao i 3G mrežama.

Konačno, analitičari smatraju da je reklamna kampanja mogla biti urađena dosta bolje i agresivnije, ali da se Google opredelio da "ne talasa previše", kako ne bi naškodio svojim partnerima, koji su takođe izbacili Android smartphone modele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: