Univerzalni punjač za mobilne telefone

Evropska Unija je tražila od proizvođača da se dogovore oko jedinstvenog standarda za punjače mobilnih telefona, a prvi dogovori u tom smeru su načinjeni.

Izvor: BenchIT

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2009.

17:04

Default images

Naime, saopšteno je da su se Nokia, Apple, RIM i druge poznate kompanije usaglasile oko standarda za micro-USB punjače za evropsko tržište. Umesto nekih 30 različitih punjača koji se koriste u ovom trenutku, ubuduće će situacija biti znatno jednostavnija. Novi standard podržavaju kompanije koje u ovom trenutku pokrivaju 90% evropskog tržišta.

Kompletan spisak uključuje kompanije Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Apple, LG, NEC, Qualcomm, Research in Motion, Samsung i Texas Instruments. Očekuje se da će prvi uređaji koji će biti kompatibilni sa ovim standardom početi da se pojavljuju tokom naredne godine. Kako novi standard podržavaju CTIA, OMTP i GSM Association, nije isključeno da njegovo usvajanje bude "pogurano" i van evropskog tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: