FBI: Hakeri nisu dobili podatke od nas

Hakerska grupa Antisec objavila je juče da je došla u posed 12 miliona identifikacionih brojeva Apple uređaja, kao i drugih podataka o njihovim korisnicima.

Podeli

Do ovih podataka, kažu, došli su koristeći propust na računaru jednog agenta FBI (CNN piše da se radi o specijalnom agentu koji je specijalizovan za cyber bezbednost).

FBI je odgovorio saopštenjem u kom se navodi da nemaju dokaza da je neki FBI računar bio kompromitovan ni da su takvi podaci (Apple UDID), biti traženi ili u posedu FBI.

Grejem Klali, viši konsultant firme Sophos Security, za CNN je rekao da pretpostavlja da je hakerima u ovom momentu, ukoliko se pretpostavi da osim identifikacionih brojeva poseduju i lične podatke, interesantnije da "osramote" FBI, nego da ugroze nedužne korisnike.

AntiSec objavio je juče 1,000,001 Apple device UDID, jedinstveni serijski broj koji se može naći na svakom Appleovom iOS uređaju. Taj 40-cifreni broj sam po sebi nije naročito opasan, ali hakeri tvrde da su uz brojeve bili i mnogi drugi podaci o Appleovim korisnicima, uključujući njihova prava imena i brojeve telefona.

Spisak objavljenih UDID-ova nalazi se ovde.

Ukoliko ne znate koji je vaš UDID, posetite najpre whatsmyudid.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu