Putin na Twitteru prati samo sebe

Nalog ruskog predsednika Vladimira Putina na ruskom prati 1,18 miliona ljudi, dok on prati samo jedan Twitter nalog - sopstveni engleski nalog.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.04.2015.

21:36

Default images
Foto: Thinkstock

Društvene mreže poput Twittera, Facebooka i Instagrama postale su sastavni deo svakodnevne komunikacije političara, njihovih PR timova sa javnošću.

I dok većina svetskih lidera ima više miliona pratilaca, a i sami prate mnoge, ruski predsednik sa engleskog naloga prati devet osoba, a sa ruskog samo sebe, odnosno svoj nalog na engleskom jeziku.

Među odabranima koje Putin prati su (pored njega samog) i premijer Indije Narednra Modi, predsednik Venecuele Nikolas Maduro, predsednici Paname i Kolumbije, Rikardo Martineli i Huan Manuel Santos, kao i dve latinoameričke predsednice - Dilma Rusef iz Brazila i Kristina Kirhner iz Argentine.

Američki predsednik Barak Obama je, međutim, ubedljivo najpraćeniji svetski lider sa 58 miliona pratilaca, dok on prati čak 644.000 ljudi. Interesantan podatak je i da se Putin i Obama ne prate međusobno.

Bez obzira na to što ruski predsednik ima oko 56 miliona sledbenika manje od američkog, Putin se nedavno našao na prvom mestu među svetskim liderima na listi najuticajnijih ljudi, koju je nedavno objavio američki magazin "Time", na osnovu onlajn ankete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: