Švedska policija zatvorila The Pirate Bay

Najpopularniji portal za torente The Pirate Bay (Thepiratebay.se), kao i njihov forum (Suprbay.org) nisu u funkciji posle akcije švedske policije, koja je zaplenila kompjutere i servere rano jutros u Stokholmu.

Izvor: Izvor. Wired

Sreda, 10.12.2014.

09:03

Default images

The Pirate Bay je na .se adresi bio nedostupan nekoliko sati, ali se potom pojavio na https://thepiratebay.cr, ali to je samo proxy koji direktno zavisi od ugašenog sajta, tako da je torent portal i dalje nedostupan korinicima.

Švedska policija potvrdila je da je akcija sprovedena s ciljem da se "zaštiti intelektualno vlasništvo". Iako predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova nisu hteli puno da komentarišu, Fredrik Ingblad, predstavnik tužilaštva, izjavio je za nacionalni radio da je više policajaca i (digitalnih) forenzičara učestvovalo u akciji.

Sve se dogodilo rano jutros i trajalo je do poslepodne. Nekoliko servera i kompjutera je zaplenjeno ali nisu rekli tačan broj. Razni izvori tvrde da je najmanje jedna osoba zadržana u pritvoru u vezi sa ovim slučajem.

Ova godina je bila veoma teška za The Pirate Bay, a nedavno su njivhove aplikacije za Android izbačene sa Google Play Store-a. TPB je zabranjen i na Islandu, a donesena je presuda protiv jednog od osnivača, Gotfrida Svartholma poznatog pod imenom Anakata.

Izgleda da The Pirate Bay nije bio jedina meta tokom ove akcije, TorrentFreak je objavio (a to možete i sami da proverite) da su offline i EZTV, Zoink i Torrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: