Prvi Balkanski whitehat WarGame

Prvo online takmičenje whitehat WarGame počinje u nedelju 22. decembra u 23:59h i trajaće sve do 29. decembra u 23:59h.

Izvor: B92

Nedelja, 22.12.2013.

12:24

Default images

Nedavno pokrenuta online zajednica koja se okuplja na forumu balcan-underground.net u periodu od 23.12.2013 do 30.12.2013 godine, organizovaće prvi whitehat WarGame. To je prvi put da se organizuje događaj ovakvog karaktera na Balkanu.

WarGame je online takmičenje gde hakeri, programeri i entuzijasti imaju za cilj da pronađu što više propusta i ranjivosti na sajtu.

Ovakva hakerska simulacija je odličan trening za sve početnike u svetu IT sigurnosti ali i profesionalce kojima je hakovanje zapravo umetnost, jer treba pronaći bezbednosne propuste određene aplikacije ili sajta bez kršenja zakona na tom putu.

Cilj takmičenja je, pre svega, zabavnog karaktera ali nadmetanje predstavlja i pravu priliku da se podigne svest o sigurnosnim propustima i tome koliko se zapravo malo vodi računa o bezbednošću web aplikacija.

Važnost i značaj ovakvog događaja prepoznale su i kompanije, pa takmičari mogu očekivati vredne nagrade.

Mogu učestvovati svi zainteresovani entuzijasti i profesionalci. Učešće je besplatno. Način prijave, pravila, nagrade, pokrovitelje događaja kao i više informacija o takmičenju možete pronaći OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: