BI: Ovo su najbolji telefoni današnjice

Sada, kada je Google predstavio najnoviji Nexus 5, jasno je šta nam je u ponudi do kraja godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2013.

17:21

Default images

Online izdanje magazina Business Insider objavilo je listu najboljih telefona koji su trenutno dostupni.

Kako pišu, oni listu sastavljaju na osnovu niza faktora, između ostalih performansi softvera i hardvera, dizajna i cene.

Predstavljamo je u celini.

BlackBerry Z10

Iako nije bio naročito popularan među potrošačima, Z10 je veoma dobar telefon. Uređaj je prvi koji pokreće novi BlackBerry 10 operativni sistem.

Njegove mane su što ima slab izbor aplikacija, pa treba da ga izbegavate ako volite da budete u korak s njima.

Test: BlackBerry Z10

BlackBerry Q10

Beta/AP, The Canadian Press
Ako ne možete bez fizičke tastature, BlackBerry Q10 je najbolja opcija. Poput Z10 i Q10 pokreće BlackBerry 10 operativni sistem.

Ipak, jedini razlog za njegovu kupovinu je tastatura. Kada je reč o ostalim osobinama, postoji mnogo boljih opcija na tržištu.

Nokia Lumia 1020

Nokia
Nokia Lumia 1020 ima prema mnogim merilima najbolju kameru kada je reč o smartfonima. Ako su vam fotografije važne, onda bi trebalo da uzmete baš ovaj telefon.

Njene mane su što je veoma teška u odnosu na druge smartfone, budući da je proizvođač u relativno tanko kućište morao da smesti tako jaku kameru. Takođe, mnogi smatraju manom što je pokreće Windows operativni sistem, a ne Android.

Nokia Lumia 925

Nokia.com
Nokia Lumia 925 je najbolji Windows telefon koji možete kupiti. Osim toga, najatraktivnija je od svih Lumia uređaja i ima sasvim dobru kameru.

LG Optimus G Pro

LG Optimus G Pro je “fablet”, odnosno smartfon sa tako velikim ekranom, da gotovo podseća na tablet.

Na ovom telefonu možete gledati 1080 p HD video. Ako volite velike ekrane, ovo je uređaj za vas.

LG G2

Ovo je najnoviji smartfon iz ove kuće. Ima odličan 5-inčni ekran i jednu od najsavremenijih verzija Androida. Ipak, dizajnerima se "potkrala jedna greška": dugmići za podešavanje zvuka smešteni su na poleđini telefona, zbog čega vam u početku može biti pomalo neobično da ga koristite.

Samsung Galaxy Note 3

Beta / AP Photo/Lee Jin-man
Samsung je popularizovao kategoriju “fableta” sa Galaxy Note pre dve godine. Ovo je tako već treća generacija te klase uređaja južnokorejskog proizvođača.

Note 3 ima najveći ekran do sada – 5,7 inča, dok mu je kućište tanje i lakše od prošlogodišnjeg modela. Takođe, dolazi u paketu sa stilusom pod nazivom S Pen za crtanje ili pisanje poruka.

iPhone 5C

Beta / AP Photo/J Pat Carter
iPhone 5C je jedan od dva nova iPhoneOn menja iPhone 5 u Apple liniji smartfona, ali zato što ima gotovo iste specifikacije kao taj uređaj. Jedina razlika je u tome što iPhone 5C ima plastično kućište, a možete birati između pet boja: plave, ružičaste, zelene, žute ili bele.

Samsung Galaxy S4

Samsungova “perjanica” Galaxy S4 jedan je od najprodavanijih uređaja godine. To je dobar telefon, ali je za neke ljude suviše komplikovan za upotrebu. To je zbog toga što je prepun složenih i bučnih opcija koje verovatno nikad nećete ni koristiti. Uz to, ima plastično kućište, što može odbiti neke ljude. Test: Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Google Edition

Samsung i Google su se udružili kako bi napravili posebno izdanje Galaxy S4. Google verzija ima sve softverske dodatke Samsunga i “čistu” verziju Androida od Googlea. Upravo ta verzija je jedna od najboljih, pa odlično “pristaje” uz njegov moćan hardver.

HTC One

Beta / AP Photo/HTC Corp.
Ako ste zainteresovani za Android, HTC One je verovatno nešto najbolje što možete kupiti. Ima najbolje osobine Androida upakovane u odličan metalni dizajn.

HTC One Google Edition

Kao i Samsung, HTC je ušao u partnerstvo s Googleom kako bi svorio Google verziju njihovog smartfona. To je verovatno i najbolji Android telefon na svetu, piše Business Insider. Ima isti dizajn kao i onaj koji pokreće HTC softver, ali ima “čistu” verziju Androida bez ikakvih nepotrebnih dodataka.

iPhone 5S

Beta / AP Photo/Andy Wong
iPhone 5S ima odličnu ravnotežu dobrog dizajna, korisnih opcija i aplikacija. Izgleda gotovo identično kao prošlogodišnja “petica”, ali ima bolju kameru i senzor za otisak prsta za otključavanje telefona bez šifre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: