Glavni fokus Android Kit Kata će bit Android TV?

Nedavno je objavljeno da Google odustaje od „Google TV“ brendinga u korist „Android TV-a“.

Izvor: TalkAndroid

Četvrtak, 24.10.2013.

18:50

Default images

Kako će se Adroid TV razlikovati od Gogle TV-a i dalje je pod znakom pitanja, ali je očigledno da se Google sprema da zauzme naše dnevne sobe pogotovo ako se u obzir uzme nedavno predstavljanje Chromecasta.

Najnovije glasine iz Koreje tvrde da će Android 4.4 Kit Kat imati više poboljšanja u vezi sa Android TV-om nego sa korisničkim interfejsom.

Sudeći po sajtu etnews, brojni insajderi iz industrije su izjavili da će novi Googleov OS imati znazno poboljšanu implementaciju kada je televizija u pitanju. Najveće promene će pretrpeti intefejs između pametnih uređaja i televizora.

Usled svega ovoga postavljaju se dva pitanja: Šta Google sprema i kako će naterati veći broj proizvođača da usvoje Android TV?

Na prvo pitanje ćemo najverovatnije uskoro dobiti odgovor, dok je odgovor na drugo pitanje znatno teži.

Pored Vizia, Hisensea i Asusa, jedini pravi proizvođač telefona koji je uz Android je LG, sa druge strane samsung nema planova da koristi Android TV uz svoje televizore. Za odgovor na drugo pitanje ćemo najverovatnije morati da sačekamo neko vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: