Kako je NBA zvezda postala "elita" na Twitteru

Svi znamo da je prvo pravilo Fight Club-a, da se o njemu ne priča... Slično bi moglo da se kaže i za Twitter i mali i eskluzivni "klub" onih kojima je nalog na ovoj društvenoj mreži njihovo ime.

Izvor: Izvor: Mashable

Ponedeljak, 14.10.2013.

11:27

Default images

Za većinu "običnih" korisnika, njihovi "nikovi" na Twitteru su kombinacije inicijala, delova prezimena i imena, crta dole, brojeva ili pokušaja duhovitosti... Onim privilegovanim ili srećnicima koji su to od postanka (IT gikovi i novinari), nalozi su lična imena: Džek Dorsi (@jack), Biz Stun (@biz), Ev Vilijams (@ev) i Noa Glas (@noah). Sada im se pridružila i NBA zvezda, Andre Igudala

Andre Igudala je član Golden Stejt Voriorsa. Oni kojima je NBA način života, poznato je da se njegov tviter nalog ranije odazivao sa @MindofAI9, što je bila referenca na broj na dresu. Sada je samo @andre.

Iako je Igudala izborio učešće u NBA All-Star timu 2012. godine, teško da se za njega može reći da je superstar i to mu nije donelo @andre. Čak i najveće NBA zvezde nisu uspele da dođu do @ime priznanja. Kako je Igudala uspeo?

Nije, ili bar nije on sam. @andre je bio božićni poklon, a kompletnu priču ispričao je za ESPN The Magazine. "Bio sam i ranije na Twitteru, ali morao sam da odustanem pošto nisam mogao u isto vreme da tvitujem i igram za Filadelfiju (za 76-erse je nastupa od 2004-12). Moj PR stručnjak rekao je da bi trebalo da promenim svoj nik, koji je tada bio @MindofAI9. Ne znam kako je to uspeo, ali ali sledeće što se desilo – imao sam @Andre za Božić."

Ali, nije da @andre baš nema nikakve veze sa IT svetom. Ugovor sa Voriorsima Igudala je potpisao ovog leta i to vredan $48 miliona za 4 godine. Jedan od razloga za to je - da bi bio bliži SF IT sceni. Redovno se konsultuje i polemiše sa vodećim ljudima gotovo svih društvenih mreža, a a dan mu počinje i završava čekirajem WSJ-a (Wall Street Journal). Tokom poslednjeg NBA lokauta konsultovao se sa prestižnom konsultantskom firmom "Merrill Lynch", a planira da pokrene investicioni fond u najskorije vreme.

A mislili ste da je "samo" NBA košarkaš.

Foto: Keith Allison/flickr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: