Zašto se u Rusiji više ne prodaje iPhone

VimpelCom, jedan od vodećih mobilnih operatera u Rusiji, više neće prodavati Apple-ov iPhone, nakon što su takvu odluku ranije doneli i drugi operateri u Rusiji.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2013.

10:15

Default images

VimpelCom je okončao pregovore vezane za prodaju iPhone-a nakon što američka kompanija nije htela da "omekša" svoje čuvene i "zakucane" uslove ugovora, a prodaju su ranije obustavili i ruski operateri MTS i Megafon.

Predstavnik MTS-a rekao je Rojtersu da je njihov ugovor o prodaji iPhone-a završen sa septembrom 2012. godine i da nisu nabavljali najnoviji model, iPhone 5. Ipak, dodao je kako će i dalje prodavati starije modele koji su ostali u zalihama.

MTS, međutim, nastavlja prodaju Appleovog iPad-a, jer vidi veliki potencijal za takve proizvode u Rusiji, dodao je MTS-ov predstavnik.

Portparol Megafona izjavio je kako oni ne prodaju iPhone još od 2009. godine. Operatere pogađa činjenica da Apple Rusiji ne dozvoljava određene subvencije, zbog čega su telefoni preskupi za prosečnog kupca.

Apple, koji ima 4,5% učešća na ruskom tržištu smartfona i dalje može da prodaje svoje modele u Rusiji zahvaljući svojim dogovorima sa trgovačkim lancima i prodavnciama mobilnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: