Rame uz rame sa Kastrom i Če Gevarom

Nova revolucija pokrenuta je na Kubi, ali ovoga puta u 3D video igri koja omogućava zainteresovanima da učestvuju u najslavnijim bitkama kubanske prošlosti, u ulozi likova nalik Fidelu Kastru ili Ernestu Če Gevari.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

09:01

Default images

Putovanje kroz istorijske bitke pod nazivom “Gesta Final” predstavljeno je krajem marta na IT sajmu u Havani. Reč je o klasičnoj borbeno-pucačkoj igri koja se od sličnih razlikuje po tome što je smeštena u pedesete godine prošlog veka, a zadatak gejmera je da svrgnu sa vlasti diktatora Fulgensija Batistu.

U zavisnosti od nivoa igre i želja korisnika, avantura se kreće od 1956. do 1959. godine, kada su na Kubi vođeni žestoki ratovi protiv diktature, prenosi britanski Gardijan.

Igra počinje tako što se pridružujete desetinama pobunjenika koji su 1956. plovili ka Kubi. Uz zastrašujuće i spektakualrno odrađene prizore golgote kroz koju su prošli pobunjenici, ukoliko preživite, naći ćete se usred brojnih bitki o kojima ste do sada čitali u istorijskim knjigama.
Foto: Felipe Reyes / AP / Beta
Igrač može za sebe da izabere jednu od tri ponuđene opcije, a na raspolaganju su mu borci koji neverovatno podsećaju na Fidela Kastra, Ernesta Če Gevaru i Kamila Sjenfuegosa.

“Reč je o tome da se igrač upoznaje i poistovećuje sa kubanskom istorijom”, kaže Ajlin Koruho, predvodnik tima koji je kreirao igru. “Nismo želeli da borce kojima upravljate predstavimo kao istorijske ličnosti, ali želeli smo da na svojevrstan način zaokružimo istorijski trenutak.”

Nakon predstavljanja na sajmu u Havani, igra je izazvala neverovatno interesovanje širom Kube, ali i drugih zemalja Južne Amerike, pa se od skorog ulaska u prodaju očekuje zaista mnogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: