Srbin dizajnirao nezvanični logo za PS4

Iako će Sony dizajnirati logo za novi Playstation 4, niko ne može sprečiti gejmere da se i sami ne poigraju sa budućim izgledom obeležja omiljene konzole. Tako je Srbin Nemanja Blagojević osmislio najbolji izgled logoa na jednom svetskom konkursu.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

09:56

Default images

Njegova ideja logoa za PS4 pobedila je 4.830 drugih na konkursu 99designs, najveće društvene mreže za grafičke dizajnere.

“Ovaj dizajn je upravo ono što smo tražili – jasan, kreativan i prepoznatljiv. Mislim da se uklapa i u raniji Sony-jev izgled, ali je takođe usmeren i ka budućnosti. Svaka čast, Nemanja”, napisao je na administrator sajta 99designs potpisan kao Justin99.

Na ovoj australijskoj mreži za dizajnere svako ko poželi može predložiti konkurs za novi izgled obeležja prepoznatljivih brendova na kom mogu učestvovati svi članovi sajta.

Iako firme, kao ni Sony u ovom slučaju, nemaju ništa sa konkursima, 99design je vrlo uticajna mreža koja redovno prati i komentariše grafička rešenja za svetski poznate brendove.

Sony će posle sedam godina izbaciti novi Playstation, četvrti u nizu, a iako se očekivalo da će gejmerima na pompezno najavljenoj prezentaciji u Njujorku biti ponuđeno više - još ne zna kako će PS4 izgledati, koliko će koštati, niti kada će se tačno pojaviti u radnjama.

Ipak, gigant je obećao značajan hardverski korak unapred, moćnu grafiku, ali i mnogo izraženiju "društvenu" komponentu, uvezanost sa Facebookom, video streaming i još mnoge novitete.

Što se datuma tiče, PS4 stiže pre Božića, na vreme za prazničnu sezonu, a o ceni se samo spekuliše. Britanci tvrde da će koštati oko 350 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: