Foxconn otvara fabriku u Americi?

Mnogima se ova informacija čini kao šala za 1. april koja se obistinila. Digitimes piše da Foxconn razmišlja o otvaranju fabrike u Detroitu ili Los Anđelesu.

Izvor: B92

Subota, 10.11.2012.

20:30

Default images

Nova fabrika najverovatnije bi bila bazirana na automatizovanoj proizvodnji i u njoj bi se pravili LCD televizori pošto je za kompleksne mobilne uređaje potrebno previše ljudskog rada.

Sajt navodi i glasine po kojima kompanija razmišlja o programu razmene inženjera sa elitnim MIT univerzitetom. Program bi uključivao slanje američkih inženjera u Kinu gde bi trenirali u tamošnjim Foxconnovim fabrikama.

Proizvodnja električnih uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama je izuzetno nezgodna zbog cene rada, a kompanija se nada da će automatizacijom i angažovanjem iskusnih stručnjaka premostiti tu prerpeku i stvoriti infrastrukturu i podršku koja nije viđena još od zlatnog doba auto-industrije u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: