WP8 telefoni od novembra u Srbiji

Telefoni Windows Phone 8X i Windows Phone 8S (oba HTC) već u novembru naći će se na srpskom tržištu u ponudi lokalnih mobilnih operatera.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

22:03

Default images

Kompanije Majkrosoft i HTC, predstavile su 31. oktobra u Beogradu nove Windows Phone 8X i Windows Phone 8S mobilne telefone koje je na ovoj platformi razvila kompanija HTC.

Saradnjom na razvoju novih pametnih telefona, kompanije HTC i Majkrosoft su potvrdile izrečene namere o podizanju petnaestogodišnjeg partnerstva na viši nivo.

"Bazirani na istoj tehnologiji koja pokreće i novi Windows 8, ovi telefoni poseduju najnapredniji operativni sistem koji je Majkrosoft ikada napravio. Duboko smo uvereni da nakon partnerstva sa kompanijom HTC na ovom projektu, imamo proizvod koji će postaviti nove standarde na tržištu smartfon aparata kako u Srbiji tako i na globalnom tržištu”, izjavio je tokom prezentacije novih pametnih telefona, Srđan Starović, regionalni Partner Account Manager u kompaniji Majkrosoft.

Windows Phone 8X by HTC na tržištu će se pojaviti u širokom rasponu boja uključujući kalifornijsko plavu, grafitno crnu, vatreno crvenu i svetložutu. Windows Phone 8S by HTC će biti dostupan u crno-beloj boji poput domina, jarkocrvenoj, atlantski plavoj i sivo-žutoj.
Nove telefone predstavio je Marko Savković, Regional Product Manager u kompaniji HTC.

"Izuzetno nam je drago što danas, pararelno sa premijerama širom sveta, možemo da predstavimo srpskom tržištu nove HTC telefone na Windows Phone 8 platformi. Kuriozitet je da je Windows Phone 8X by HTC prvi telefon sa integrisanim Beats pojačalom koji ima rezoluciju sa najvećom gustinom piksela na tržištu. Ujedno, ovo je prvi telefon u Srbiji koji podržava brzine do 42,2 Mbps na sve tri mobline mreže”, kazao je Savković.

Windows Phone 8S by HTC odlikuje sjajni super LCD ekran od 4 inča sa Gorilla(r) Glass tehnologijom, što omogućava korisnicima da Live Tiles interfejs u Windows Phone operativnom sistemu, kao i svaku poruku i fotografiju, vide kristalno jasno u iskričavim bojama, navodi se u saopštenju.

Windows Phone 8X by HTC poseduje sjajni LCD 2 ekran HD rezolucije, veličine 4,3 inča, koji je od svakodnevnih udaraca i ogrebotina zaštićen lakim Gorilla(r) Glass 2 staklom, a optička laminacija smanjuje odsjaj i bljesak ekrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: