Samsung ismeva fanove Applea

Južnokorejski elektronski gigant Samsung objavio je novi video snimak u kome ismeva fanove američke kompanije Apple koji čekaju u redu, ne znajući previše zašto, da bi kupili iPhone 5 - odmah posle njegovog lansiranja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

10:29

Default images

"Bitka" između dva giganta se tako nastavlja. Iznos odštete koju južnokorejska kompanija Samsung treba da plati Appleu za kršenja njenog prava na intelektualno vlasništvo mogao bi, istovremeno, da bude utrostručen i poveća se sa jedne na tri milijarde dolara, preneli su francuski elektronski mediji.

Apple planira da zatraži od američkog suda povećanje kazne, pozivanjem na dimenziju namernog kršenja intelektualnog vlasništva. Samsung sa svoje strane planira da obori presudu na drugostepenom sudu.

Sud u Kaliforniji je ocenio da je Samsung kršio neke Appleove patente i kopirao njegove popularne uređaje - iPad i iPhone, osudivši južnokorejsku kompaniju da plati više od milijardu dolara odštete. Apple je, nakon što je u SAD pobedio u sudskom procesu protiv Samsunga, smanjio snabdevanje Samsungovim čipovima svoje nove iPhone. Samsung je jedan od glavnih snabdevača Applea", on proizvodi čipove - DRAM i "fleš" memoriju - NAND. Smanjenje snabdevanja je jedna od prvih posledica konflikta između Apple i Samsunga.

Kompanija Apple je, takođe, podnela novu tužbu usmerenu na dobijanje zabrane u SAD najnovijeg modela smartfona kompanije Samsung - Galayxy S3, objavljeno je na veb sajtu boursier.com. Galaxy S3 se tako pridružio listi smarfona i "tablet" uređaja firme Samsung za koje Apple traži zabranu prodaje u SAD.

Apple traži privremenu zabranu prodaje niza Samsungovih telefona, pre svega iz palete Galaxy, koje su, između ostalih, prodavali telekomunikacioni operateri AT&T, Verizon i T-mobile, a među njima su i neki od najnovijih modela kompatibilnih sa 4G telefonijom, objavio je francuski list "Nuvel observater".

Modeli za koje se traži privremena zabrana su: "Galaxy S 4G, "Galaxy S2 AT&T", "Galaxy S2 Skyrocket", "Galaxy S2 T-mobile", "Galaxys S2 Epic 4G", "Galaxy S Showcase", "Droid Charge i "Galaxys Prevail", a sada i "Galaxy S3", lansiran pre tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: