Apple mape atraktivne, ali loše?

Apple je u poslednje tri godine kupio tri kompanije koje se bave mapiranjem. To je bila priprema za uvođenje sopstvenog rešenja u iOS i odbacivanje Googleovih mapa, a što je promena koja nastaje instaliranjem iOS-a 6.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

08:56

Default images

Ta verzija iOS-a dostupna je od juče, a korisnici Appleovih uređaja prvi put od 2007. godine susreli su se sa mapama koje nisu pod Google brendom.
Do promene je došlo, piše NY Times, jer Google, sa svojom Android platformom, sve više postaje rival, a ne partner.

Nove mape su atraktivne, tu je 3D prikaz zgrada u velikim gradovima, kao i takozvana "turn-by-turn" navigacija. Zumiranje je brže, boje su "životnije", a tu je i Siri koja korisnicima može reći kuda da idu.

Kako je Apple relativno nov u ovom sektoru, pred njim je mnogo rada kako bi se suprotstavio Googleu, najpre po količini podataka koje može da pruži. Prve povratne informacije korisnika, piše NY Times, govore da je aplikacija atraktivna, ali da ima ozbiljnih problema u funkcionisanju. Dešava se da ne pronađe mesto ili vas odvede u drugi grad, kažu korisnici.

Jedino rešenje za korisnike kojima Apple mape nisu dovoljno dobre je da koriste Google Maps preko browsera, dok Google ne izbaci svoju aplikaciju za ovu platformu, ili mogu izabrati da ne pređu na novi iOS.

Ipak, pojedini analitičari, kao što je Majk Gartenberg iz kompanije Gartner, smatraju da je očito da se u oblasti mapiranja Apple nalazi iza Googlea i Nokije, ali smatra da većini korisnika neće smetati ono što trenutno nedostaje u mapama.

Da li ste vi prešli na iOS 6? Kakvo je vaše iskustvo sa mapama?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: