Dan slobode softvera i u Srbiji

Dan slobode softvera (Software Freedom Day) obeležava se 15. septembra različitim manifestacijama širom sveta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

12:49

Default images

Ove godine biće obeležen i u Beogradu u galeriji O3one, od 13 do 17 časova.

Događaj su organizovale zajednice koje se bave slobodnim softverom u Srbiji, među kojima su Mozilla Srbija, Ubuntu Srbija, Linux Mint Srbija, LibreOffice Srbija, LiBRE! tim, LUGoNS i Slackware Srbija.

"Proslavom dana slobodnog softvera aktivisti FLOSS pokreta u Srbiji žele da popularišu upotrebu besplatnog i slobodnog softvera u Srbiji", rekli su za B92 organizatori ovog događaja. "Iako su postignuti rezultati značajni, nedavno istražicanje Zavoda za statistiku predstavljaju pravo ohrabrenje, svaka prilika za popularizaciju FLOSS softvera je dobrodošla."

Pored uvoda u slobodan i softver otvorenog koda, na proslavi Dana slobodnog softvera goovoriće se i o tome zbog čega slobodan softver nije u društvu zastupljen u onom procentu koliko je to u privrednim subjektima i privatnim preduzećima, kažu organizatori.

Ukoliko želite da potvrdite svoj dolazak i saznate više o ovom događaju to možete učiniti na Facebook i Google Plus strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: