Besplatan internet u gradskom prevozu

U vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu moguć je besplatan pristup internetu, a uskoro će ta usluga biti moguća i u drugim većim gradovima u Srbiji, po ugledu na praksu u velikim svetskim metropolama, izjavila je danas Tanjugu direktorka marketinga Masel Grupe Nataša Jovanović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.07.2012.

08:21

Default images

Ona je objasnila da su u vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu postavljeni 3G ruteri, koji putnicima omogućavaju besplatan pristup bežičnom internetu.

"Kako bi usluga korišćenja interneta u vozilima bila dostupna većem broju korisnika javnog gradskog prevoza, linije na kojima su postavljeni vajfaj uređaji se menjaju i nisu fiksne. Ova mogućnost postoji u Beogradu, a upravo je u toku postavljanje uređaja u vozila i u ostalim većim gradovima", objasnila je ona.

Jovanović je istakla da u autobusima "Laste" i drugih prevoznika, putnici već mogu videti plakate na kojima je objašnjeno kako se pristupa vajfaj internetu, koji omogućavaju kompanije koje zakupljuju reklamni prostor.

Ideja, za čiju je realizaciju zaslužna Masel Groupa, podrazumeva da se kompanije koje koriste usluge oglašavanja u vozilima javnog prevoza, pored već ustaljenih načina komunikacije sa publikom, putnicima u autobusima obrate i kroz interaktivnu formu, a jedna od prvih kompanija koja je ovu mogućnost iskoristila je Nokia, dodala je ona.

Kada korisnici preko telefona, tableta ili laptopa otvore stranicu navedenu na plakatu, na ekranima njihovih uređaja pojaviće se posebno kreirana, interaktivna internet reklama.

Nakon toga, putnici mogu surfovati internetom, proveriti elektronsku poštu, ulogovati se na Facebook, čitati vesti..., sve što i inače čine dok su na internetu, pri tom rasterećeni od razmišljanja o visini svog računa za mobilni telefon, rekla je Jovanović.

Kod kuće, na poslu, fakultetu, na terasi omiljenog kafea, na klupi gradskog parka ili sportskom terenu - bežični internet je svuda oko nas, a svi pokazatelji govore da je u porastu i upotreba interneta sa mobilnih telefona i tablet uređaja, dok su korisnici u pokretu.

To obično znači da su povezani na 3G internet, koji jeste brz i komforan, ali je takođe i skup, osim ako niste pretplaćeni na neki povoljan postpejd paket.

Statistika pokazuje i da je pristup mobilnom internetu najčešći tokom putovanja gradskim prevozom, a putnici u najvećoj meri pokreću aplikacije medijskih sajtova.

Umesto da pasivno provode svoju dnevnu rutu na točkovima, ljudi žele da čitaju, informišu se ili jednostavno budu u kontaktu sa svojim prijateljima i dok putuju, ali bi ipak radije uštedeli na pristupu internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: