Bil Gejts: Tableti nisu dobri za obrazovanje

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts izjavio je u intervjuu koji je nedavno dao za američki "Chronicle of Higher Education" da tableti ne mogu da ispune sve zahteve koji se pred njima postavljaju u obrazovanju.

Izvor: Mikro

Petak, 29.06.2012.

11:22

Default images

Po njegovom mišljenju jeftini PC računari su bolje rešenje, jer omogućavaju veću interaktivnost đaka i studenata.

Na pitanje šta bi trebalo promeniti da tablični računari postanu prikladniji za obrazovne svrhe Gejts je rekao:”Nije dovoljno da đacima samo date uređaje. Potrebna im je tastatura ili neki drugi način za unos teksta i podataka. Studenti ne treba samo da čitaju, oni treba da imaju mogućnost da pišu i komuniciraju”.

Kada je u pitanju Kindle ili neki sličan uređaj, poput aktuelnih e-čitača, ovi Gejtsovi stavovi mogu da budu prihvatljivi, ali se čini da on nije uzeo u obzir da danas postoji obilje aplikacija za tablične računare koje čine da oni budu upotrebljivi u najraznovrsnije svrhe, a ne samo za čitanje teksta

Ipak, Gejts misli da su konvencionalni PC računari mnogo interaktivniji. “Oni nude mnogo više u tom pogledu, ali postoji još jedna stvar koju želim da pomenem, a to je cena pristupa internetu. Mislim da je to još važnije od cene računara. Ako obrazovne ustanove budu dobile posebne uslove u tom pogledu, onda će upotreba jeftinih PC računara u obrazovanju još više dobiti na značaju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: